Lukk

PULS

2022 / Samarbeid

PULS

Menneske, maskin og magisk rabalder!

Tenk deg at du støter på en diger kube! En massiv klump av rust, metall og skrot. Som en sammenklemt skraphaug fra fortida. Så begynner kuben å leve, og med ett er du fanget i en rekke av rare, uforståelige hendelser. Hva er det kuben vil med deg? Er det noe som styrer den? Og ikke minst: kommer du noen gang til å slippe unna …?

Puls løfter spørsmål knyttet til menneskets avtrykk på jorda. Mennesket har en stor trang til å skape, bygge og finne opp. I jaget etter mer, etterlater vi oss store mengder vrakgods. Men hva skjer med mennesket når det konfronteres med resultatet av det vi har skapt? Har vi egentlig kontroll over det vi skaper? Hvem er det som egentlig bestemmer?

Puls er en magisk og spenningsfylt forestilling. Gjennom ordløst, fysisk teater og visuelt spektakulære effekter drar den publikum inn i en ny og absurd verden, en verden der det er lov å tolke fritt, uten bastante svar. Denne er en forestillingen du sjelden ser – full av undring, overraskelser og energi!

Puls er co-produsert med Teatret Vårt og hadde urpremiere på Ulsteinvik 17. september 2022.

(…) ei undrande og magisk reise inn i eit fantasiland der assosiasjonane sat laust og opplevingane var både mange, store og overraskande». Les hele Amund Grimstads fine anmeldelse.

MEDVIRKENDE

Idé og konsept: Espen Dekko og Gilles Berger

Utøvere: Karoline Ellingsen Wheeler og Gilles Berger / Regi: Espen Dekko / Scenografi: Gilles Berger / Tekniske løsninger: Richard Verley og Gilles Berger / Komponist: Martin Smidt / Lysdesigner: Erik Torsethaugen / Kostymer: Berit Haltvik With / Sminke: Leo Thörn / Produsent: Ingrid Bjørsnøs Kvam / Produsent prefase: Monica Stendhal Rokne

PULS

2022 / Samarbeid
Lukk

KLASSEROMMET

2022 / Samarbeid

KLASSEROMMET

En musikalsk og delvis dokumentarisk fortelling fra det opprørske 60-tallet, der vi går inn i det lukkede klasserommets truende dynamikk og får oppleve at det finnes mange og ulike versjoner av sannheten om den gang da.

«Vi var 24 elever. Vi hadde samme lærer i alle fag. «Frøken» var rundt 60 år, myndig, autoritær. Hun krevde disiplin, og brukte raseriet som våpen mot uønsket oppførsel. Vi tilbrakte skoletida i et klasserom der frykt og skam fikk vokse». 

I «Klasserommet» samles minner og bruddstykker av historier i et puslespill av en fortelling. Forestillingen er et frodig, fargerikt og delvis dokumentarisk tidsbilde av sårbare barn og deres lærer, en relasjon preget av makt og misbruk av makt. Skolegården og klasserommet er rammen rundt alt som skjer. Historiene oppleves fra barnas perspektiv, og fra det voksne reflekterende tilbakeblikket. Men også «Frøkens» stemme får slippe til: På 60-tallet er sterke verdier på kollisjonskurs, og den autoritære lærerens verdier møter stor motstand. «Frøken» opplever en fullstendig omvelting av sin yrkeshverdag. På den andre siden av 60-tallet får barn og unge en helt ny plass i samfunnet, og lærerrollen omdefineres. ”Frøkens”  grunnmur krakelerer. 

Med live musikk på scenen, fiffige fortellergrep og visuell lek med objekter og rom viser skuespiller Anne Marit Sæther oss hvordan kunstens kraft kan endre vårt forhold til historien. 

Forestillingen er en Co-produksjon med Rosendal Teater. Urpremiere på Rosendal Teater, 4. mars 2022.

MEDVIRKENDE

MANUS:Anne Marit Sæther
SKUESPILLER:Anna Marit Sæther
REGISSØR/MANUSKONSULENT:Kjersti Haugen
MUSIKERE:Erlend Smalås / Martin Smidt
SCENOGRAF:Gilles Berger
KOSTYME:Berit Haltvik With
LYSDESIGNER:Eirik Torsethaugen
PRODUSENT:Ingrid Bjørsnøs Kvam
FOTO:Hallvar Bugge Johnsen

KLASSEROMMET

2022 / Samarbeid
Lukk

DRIV

Kammermusikkfestival 2021 / Samarbeid

DRIV

24. og 25. september 2021 inviterte samarbeidspartene Cirka Teater og Trondheim Kammermusikkfestival byens befolkning til ”Driv”, en stor utendørs forestilling og en visuelt spektakulær konsertopplevelse. 

«Driv» var Trondheim kammermusikkfestivals gave til byen, jubileumsforestillingen som måtte utsettes fra 2020 pga publikumsrestriksjoner under covid-pandemien. «Driv» er en site specific- forestilling som benytter den gamle skipsdokken på Solsiden som sin arena. Over 40 av byens profesjonelle kunstaktører steg ned i den vannfylte dokken på Solsiden, og sammen med Gilles Bergers massive installasjoner og Ståle Storløkkens spesialkomponerte verk ønsket vi å gi publikum en opplevelse av det makeløse slaget. 

I DRIV har vi samlet Trondheimskunstnere av beste kvalitet, i en tverrkunsterisk øvelse der vi balanserer musikk, rom og bevegelse i et format som ellers ikke finnes i Norge. Mulighetene rom og skala gir, gjør at Gilles Bergers helt egne måte å jobbe scenografisk på kommer til sin fulle rett, der scenografi og maskiner transformeres, får eget liv, blir aktører i koreografien. Og DRIV har så klart det rå, litt absurde formatet som kjennetegner Bergers kunstneriske univers.

Driv er inspirert av den gamle skipsdokkens historie, og av grenseløst hardt verftsarbeid. Men den globale pandemien og trusselen fra et farlig virus vokste seg også fram som en del av tematikken. DRIV skaper et assosiativt univers der mennesker går ned i vannet og inn i en fremmed sone, et ambivalent landskap der de etter hvert blir en del av en underlig koreografi som speiler menneskets reaksjoner i møte med det ukjente. Gradvis prøver de å bygge mening av det meningsløse, og gjennom samspill vokser en ny verden fram. Det enkelte menneskets initiativ transformeres til kollektiv kraft. Vi ville at DRIV skulle inspirere Trondheims publikum til å se framover etter lengre tid med isolasjon og usikkerhet, til igjen å jobbe mot et felles mål, til igjen å jobbe sammen.  

>>> DRIV er tilgjengelig på NRK Hovedscenen-TV: DRIV-Full film 

MEDVIRKENDE

Scenografi: GILLES BERGER / Komponist: STÅLE STORLØKKEN (bestillingsverk) / Dramaturgi og regi: ESPEN DEKKO, GILLES BERGER OG ANNE MARIT SÆTHER / Koreografi: LOAN TP HOANG. 

Musikere: STÅLE STORLØKKEN, TOR ANDREAS HAUGERUD, KYRRE LAASTAD, TRONDHEIM VOICES OG LUFTFORSVARETS MUSIKKORPS MED DIRIGENT TORODD WIGUM 

Dansere og skuespillere: CELINE MEILLAUD, LOAN TP HOANG, REBECKA LANGE, KAROLINE BERGH ELLINGSEN, MARIE RECHSTEINER, PAAL VIKEN BAKKE, ESPEN DEKKO, GILLES BERGER

Maskinførere: RICHARD VERLEY, GEIR DYRDAHL, HANS ANDERSEN, HEIDA MOBECK / Verkstedsmedarbeider: RICHARD VERLEY 

Kostymer: INA SÆTHER BERGER / Lysdesign: SUNE SCHJELDERUP / Lyddesign: TOR BREIVIK 

Produsent: IDA EILERTSEN og INGRID BJØRSNØS KVAM

DRIV er støttet av: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune

Hovedsamarbeidspartner: NTNU – Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet

Prosjektsponsor: DNB Bank ASA og Sparebank1 SMN- Samfunnsutbytte

Stor takk til: KLP Eiendom Trondheim AS og Trondheim kammermusikkfestivals frivillige

DRIV

Kammermusikkfestival 2021 / Samarbeid
Lukk

LØVE

2020

LØVE

En liten løve er full av lekelyst. Når en tilfeldig papirbit flagrer forbi, begynner jakten. Merkelige dyr og skikkelser dukker opp, og løven får overraskelser i fleng!

Cirka Teater har latt seg fascinere av det utømmelige pågangsmotet barna viser gjennom leken. De små har en stor evne til å la seg oppsluke, leve her og nå, plutselig finne noe nytt og følge det nye sporet.

Dette er figurteater om de rare oppdagelsene og de skumle katastrofene. Om å falle gang på gang, riste værhårene på plass og reise seg igjen. Gjenkjennbart for de minste, morsomt for de mellomste, og kanskje også inspirerende for de voksne. LØVE er en hyllest til nysgjerrigheten og fantasien.

TRAILER: https://vimeo.com/manage/videos/600970169

Medvirkende

Figurførere: Anne Marit Sæther og Espen Dekko / Dukker: Tatjana Zatzow / Scenografi: Gilles Berger Komponist: Martin Smidt / Regikonsulent: Gilles Berger

LØVE

2020
Lukk

FYR

2020 / Samarbeid

FYR

Det gamle fyret Filos har stått ved havet i mer enn tusen år. Han har sendt sine lyssignaler ut i mørket og gjort det et fyr skal gjøre: Lyse for alle. Men en dag har Filos fått nok!

Filos har sunget og ult for å veilede menneskene når tåken har pakket inn havet. Men nå har han blitt lei av å se på alt menneskene ødelegger. Han vil ikke mer. Han bestemmer seg for å slukne. Ei jente oppdager det mørke fyret. Hvorfor lyser det ikke? Det er jo livsfarlig. Båter kan gå på grunn!

Filos mener menneskene må klare seg selv og legger ut på en reise. Han vil ikke fortelle hvor reisen går. Det er dypt, dypt privat. Jenta følger etter. Hun vil ha svar. Det blir en mystisk reise langs, over og under havet. Filos og jenta treffer flere skapninger og andre fyr som har sluttet å lyse. Hva skal til for at de vil skinne igjen?

Fyr er utviklet i samarbeid med Trøndelag Teater, med støtte fra Kulturrådet og Trondheim kommune. Premiere er 15. februar 2020 på Trøndelag Teaters studioscene. Billetter kan kjøpes via Trøndelag Teaters nettside.

Medvirkende

Manus: Marianne Meløy, Espen Dekko, Anne Marit Sæther / Regi: Morten Røsrud / Scenografi og figurer: Gilles Berger / Komponist: Martin Smidt / Kostymer: Jenny Hilmo Teig / Rekvisitt: Ina Sæther Berger og Anne Marit Sæther / Lysdesign: Eivind Myren / Inspisient: Emily Luthentun / Bygging scenografi: Richard Verley og Gilles Berger / Utvikling kostymer: Else Ciljan og Jenny Hilmo Teig / Skuespillere og figurførere: Filos: Roar Kjølv Jenssen, Jenta: Nami Kitagava Åm, Patos: Espen Dekko, Kosmos: Ingrid Bergstrøm, Faros: Marianne Meløy, Kokus: Anne Marit Sæther / Musikere, innspilt musikk: Ola Kvernberg – fiolin, bratsj, Tone Sand – bassfløyte, altfløyte, C-fløyte, piccolo, Daniel Herskedal, tuba, bass trompet, Martin Smidt – trommer, sampling, keyboards, studio-miks: Åsmund Mattias Smidt/ Produsent: Trøndelag Teater og Monica Stendahl Rokne for CT

FYR

2020 / Samarbeid
Lukk

AUKSJONEN

2018 / SAMARBEID

Auksjonen

Siden 1984 har Cirka Teater lagret store og små klenodier, scenografiske verk, figurer og kostymer fra mange forskjellige produksjoner. 9. juni 2018 inviterte vi til Auksjonen på Nyhavna. Her ble disse skattene auksjonert bort i en teatral iscenesatt utendørs auksjon på Nyhavna. Publikum møtte både karakterer og musikk fra tidligere fore- stillinger og fikk mulighet til å sikre seg et fysisk minne fra forestillinger som Musika Mobile, Hundre hemmeligheter, Poste Restante, Opus 1 og åpningen av Gardermoen flyplass. Sirkusdirektør Molldon fra forestillingen Musika Mobile var dagens auksjonarius.

Cirka Teater har arbeidet over lang tid for å etablere en scenekunstarena for barn i Fyringsbunkeren på Nyhavna. Hendelser på Nyhavna er et resultat av blant annet dette arbeidet. Auksjonen var en del av Hendelser på Nyhavna 2018 som ble gjennomført i samarbeid med masterkurset Making is thinking ved Fakultet for arkitektur og design på NTNU, Trondheim kommunes byutviklingsprosjekt En blå tråd, Trondheim havn og en rekke aktører på Nyhavna. Arrangementet mottok støtte fra Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune og Norsk kulturfond.

Medvirkende

Martin Smith / Ragnhild Faanes /Erlend Smalås /Ole Jørgen Melhus / Roar Kjølv Jenssen / Espen Dekko / Janne Brit Rustad / Elizabeth Piro Volan / Marte Stolp / Petra Stolp / Oda Fretheim Haugen / Agnes Fretheim Haugen / Kjersti Haugen / Per Theodor Paulsen / Marianne Meløy / André Berger / Gilles Berger / Paal Viken Bakke / Dag Nygaard / Solveig Nygaard / Anne Marit Sæther / Monica Stendahl Rokne

AUKSJONEN

2018 / SAMARBEID
Lukk

Garage

2017 / Samarbeid

Garage

Maskiner, mekanikk, to menn og ei høne.

Garage er en skitten og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et mekanisk verkstedsmiljø. Her møter vi hverdagen til to mekanikere i møkkete kjeledresser som lever enkle liv. De er lidenskapelige og nysgjerrige med en sterkt fasinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer. De har maskiner og motorer som kan løse utfordringene de støter på i løpet av dagen. I verkstedet bor også ei høne. Den legger et nytt egg hver dag, og er mekanikernes næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger flere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

I «Garage» er det ikke hver enkelt innretning som tar pusten av tilskuerne, det skjer etter hvert som ting baller på seg. To øyne er på langt nær nok når du prøver å få med deg alt som skjer mot slutten når maskinene på skrotnisseverkstedet samhandler på episk nivå.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast seks

Med Garage ønsker Cirka Teater å gi publikum en annen teaterestetikk enn det som ofte blir forbunnet med teater for barn. Garage er en forestilling hvor poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetiske vakre og rene.

Teknisk rider på norsk
Technical rider in English
Dossier de prod en français

Garage er utviklet i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag, med støtte fra Kulturrådet og Trondheim kommune. Premiere var 9. september 2017, og fortestillingen turnerer nå på festivaler, kulturarrangementer og gjennom Den kulturelle skolesekken.

Medvirkende

Konsept: Gilles Berger og Espen Dekko / Regi: Espen Dekko / Scenografi: Gilles Berger / Komponist: Martin Smidt / Kostymer: Jenny Hilmo Teig / Skuespillere: Paal Viken Bakke og Gilles Berger / Illustratør: Ina Sæther Berger / Koreografiassistent: Silje Mikaela Kvalheim/ Studiomusikere: Bendik Lund Haanshus – gitar, barytongitar, bass, banjo, Vegard Lien Bjerkan – orgel, synth, Martin Smidt – trommer og sampling, Disco-programmering/komp: Åsmund Mattias Smidt / Vokal; Vebjørn Mamen / Musikken er innspilt i Øra Studio, tekniker: Jo Ranheim / Produsent: Turnéteatret i Trøndelag og Monica Stendahl Rokne

Garage

2017 / Samarbeid
Lukk

Veien mellom huler og tårn

2017 / Egenproduksjon

Veien mellom huler og tårn

I Veien mellom huler og tårn endrer scenerommet seg gjennom en utforskende reise, der de tre karakterene Hule, Tårn og Vei jakter på forsvunnede rom. 15 barn er deltagende i både en interaktiv forberedelsesprosess og i gjennomføringen av forestillingen. Sammen bygger vi huler, tårn og veier og drar ut på oppdrag for å løse mysteriet med tårnene som ikke vil vokse oppover.

Veien mellom huler og tårn er både et interaktivt prosjekt der vi undersøker barns medvirkning i utviklingen av det sceniske materialet, og en forestilling for barn fra 7 år. Forestillingen hadde premiere gjennom Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune 16. oktober 2017, og reiste deretter på turné i Trondheim, Hedmark og til Showbox. Den ble produsert med støtte fra Norsk Kulturfond og Trondheim kommune.

Innendørs teater for barn og voksne fra 7 år
Varighet interaktiv del med 15 deltagere: ca 60 minutter
Varighet forestilling: ca. 40 minutter

Veien mellom huler og tårn_informasjon

Medvirkende

Tekstutvikling: Anne Marit Sæther og ensemblet / Komponister og musikere: Sissel Vera Pettersen og Martin Smidt / Regi: Anne Mali Sæther / Scenografiutvikling: Richard Verley og Anne Marit Sæther / Kostymer: Jenny Hilmo Teig / Dramaturgisk konsulent: Espen Dekko / Skuespillere: Anne Marit Sæther, Janne Brit Rustad, Marte Stolp og Elizabeth Piro Volan/ Produsent: Monica Stendahl Rokne

Veien mellom huler og tårn er utviklet i tett samarbeid med elever fra Ila og Lilleby skole.
I tillegg har vi hatt workshops med Bjørn Otto Braathen, Lise Hovik, Asbjørn Fretheim, Kjersti Haugen og Gro Dahle underveis.

Veien mellom huler og tårn

2017 / Egenproduksjon
Lukk

Cirka scenefabrikk

2016 / Samarbeid

CIRKA SCENEFABRIKK

Våren 2016 gjennomførte Trondheim kommunes byutviklingsprosjekt En blå tråd, Fakultet for arkitektur og billedkunst ved NTNU og Cirka Teater et samarbeid som resulterte i arrangementet Hendelser på Nyhavna . Sammen med aktører innen byutvikling og kultur inviterte vi byens befolkning til å oppleve en iscenesatt bydel og gjøre seg opp tanker rundt bydelens framtid. Oversikt over alle arrangementene finnes i Hendelser på Nyhavnas program.

Cirka Teater arbeider for å etablere en scenekunstarena for barn på Nyhavna. Under Hendelser på Nyhavna inviterte vi til Cirka scenefabrikk, en forsmak på hva vi ønsker å skape – en scenefabrikk som skaper teateropplevelser for og med barn.

Musikkmaskinen og hendelser fra scenefabrikken

På plasser og fortau rundt scenefabrikken myldret det av liv. På gata utenfor våre produksjonslokaler inviterte vi til oppdagelsesferd blant hardt arbeidende byplanleggere, en stor bevegelig og dansende kube, en flaksende måke, store flyvende blyanter, fargeglade klovner og en musikkmaskin med en lurvete gjeng sirkusmusikere som inviterte publikum med på dans.

Fabrikkveggen

Det vokser fram en scenefabrikk i Fyringsbunkeren på Nyhavna. 11. juni fylte Cirka Teaters verden hele den store veggfasaden på Fyringsbunkeren. Hver andre time ble hjulene i en stor, utendørs teatermaskin satt i gang. De vekte til liv en hel verden av merkverdige konstruksjoner som alle ble brikker i et gigantisk urverk. Over 20 scenekunstnere var med i hendelsen som ble gjennomført kl. 12, kl.14 og kl.16.

Fargene på Nyhavna

Inne i Fyringsbunkeren ble barn og voksne invitert til et teaterlaboratorium i Fargene på Nyhavna. Veien dit ble en oppdagelsesferd gjennom merkelige rom. Rustmannen har samlet skatter på Nyhavna i mange år. Østersdamen har hundrevis av skjell. Pinnemannen har verdens fineste samling rekved og røtter. Alle tre leter etter fargene på Nyhavna. Oppe i fjerde etasje fikk publikum møte de og være med på fargejakten. Sammen lagde vi bilder av ting og materialer. Bildene ble del av det store scenerommet og inspirerte til musikk og dans.

Fargene på Nyhavna skal gjennomføres på nytt i Fyringsbunkeren, høsten 2016. Mer informasjon kommer på våre facebooksider.

Feiring og medvirkende

Dette var det første arrangementet vi gjennomførte etter å ha mottatt Kulturrådets basisfinansiering for scenekunst. Cirka scenefabrikk ble dermed også vår feiring av at basisfinansieringen for første gang har kommet til Trondheim og blitt tildelt en aktør som har barn og unge som sin hovedmålgruppe.

For å virkeliggjøre Cirka scenefabrikk har Cirka Teater samlet mange aktører fra nasjonalt og midtnorsk scenekunstmiljø:

Lise Hovik, Tor Haugerud, Kristin Nordstrøm, Kai Erik Jensen, Kingsford Siayor, Erlend Smalås, Elizabeth Piro Volan, Ragnhild Faanes, Ole-Jørgen Melhus, Rasmus Rohde, Ina Kiberg, Ingvild Meland, Katja Brita Lindeberg, Tove Karoliussen, Elisabeth Helland Larsen, Silje Michaela Kvalheim, Louis Della Mea Delucchi, Live Strugstad, Ingeborg Dugstad, Paal Viken Bakke, Arnhild Staal Petersen, Tone Pernille Østeren, Dag Nygaard, Ask Nygaard, Jørgen Sellevold, Per-Theodor Paulsen, Janne Brit Rustad, Martin Smidt, Stian Hovland Pedersen, Madelene Nilsen, Anders Berg Ildstad, Anna Solem Hilstad, Caroline Emilie Steneng Nielssen, Even Hanssen Svartkjønnli, Inga Hegvik, Ingrid Abelsen, Ingrid Torkilsdatter Schanke, Marlene Engevold Dromnes, Silje Joner Ognedal, Linda Green Baadsvik, Solveig Nygaard, Ina Sæther Berger, Andre Sæther Berger, Espen Dekko, Gilles Berger, Anne Marit Sæther, Monica Stendahl Rokne og mange, supre frivillige

Cirka scenefabrikk under Hendelser på Nyhavna ble utviklet i samarbeid med Fakultet for arkitektur og billedkunst ved NTNU, Trondheim kommunes prosjekt En blå tråd, Trondheim havn og Stillcom, med støtte fra Norsk Kulturfond, KORO, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim kommune. Eileen Brandsegg i www.bylivsutvikling.no var prosjektets koordinator.

Cirka scenefabrikk

2016 / Samarbeid
Lukk

Bukkene Bruse på badeland

2015 / Oppdrag

Bukkene Bruse på badeland

2. september 2015 var det premiere Bukkene Bruse på badeland på Oslo Nye Trikkestallen. Cirka Teater sto for regi, scenografi og dukker på forestillingen, som er en samarbeidsproduksjon mellom Oslo Nye Teater og Riksteatret. Bukkene Bruse på badeland skal på turé med Riksteatret våren 2016 og 2017. Les mer om forestillingene og turnéplan på Oslo Nye Teater og Riksteatrets nettsider.

Som i det velkjente folkeeventyret er bukkene på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et skilt: «Badeland – 200 meter». Bukkene fristes til lek i det våte element og begir seg i vei. På Badeland er det kjempegøy og spennende, særlig med den superkule sklia Snurre Snabel. Men så kommer det bøllete trollet og lager kaos. Her må den største bukken Bruse ta tak!

Medvirkende

Bukkene Bruse på Badeland av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund / Dramatisering: Tine Thomassen / Komponist: Martin Smidt / Regi: Anne Marit Sæther og Espen Dekko / Scenografi, dukkedesign og kostymer: Gilles Berger / Dukkemakere: Gilles Berger og Ina Sæther Berger / Figurførere: Paal Viken Bakke, Marianne Edvardsen, Ingrid Liavaag, Suzanne Paalgard, Sarah Sandberg, Per Emil Grimstad

Bukkene Bruse på badeland

2015 / Oppdrag
Lukk

Jubileum!

2014 / Cirka Teater fylte 30 år

Cirka Teaters 30 års jubileum

I 2014 var det 30 år siden Cirka Teater ble etablert som teatergruppe. Jubileumsåret ble markert gjennom flere arrangementer, som til sammen representerte de ulike format og uttrykk som har blitt Cirka Teaters formspråk.

Forestillinger

Jubileumshelg

13. – 15. juni 2014 inviterte vi publikum, kolleger og venner til et gjensyn med tidligere og et møte med nye produksjoner i et komprimert tidsrom på flere av Trondheims visningsarenaer for scenekunst. På Sverresborg Folkemuseum, Nordre gate, Teaterhuset Avant Garden og Trøndelag Teater. Forestillingene som ble vist i jubileumshelgen var Hundre hemmeligheter, Tankelaboratoriet, Musika Mobile, Space me og Og så kom fyren. Og så kom fyren var Cirka Teaters aller første forestilling, og ble skapt etter at Gilles Berger fant to komfyrer som noen hadde kastet i fjære ved Trondheimsfjorden. Forestillingen ble spilt på gata og på festivaler i både Norge og Europa, og ble også filmet til en egen versjon for Barne-Tv på NRK. Under jubileumshelga nok vi nok en gang med komfyren og forestillingen til Nordre gate i Trondheim for et gjensyn med forestillingen som var anslaget i et nå 30 år langt Cirka Teaterliv. Til stor glede for både nytt og ”gammelt” publikum.

Høydepunkter

I jubileumsåret ble det spilt til sammen 164 Cirka Teaterforestillinger for et publikum på over 33 000 i alle aldre. Det var kort avstand mellom høydepunktene i 2014. I tillegg til flotte møter med publikum, satte vi stor pris på å motta Liv Ullmann-prisen under Trondheim Symfoniorkester og Adresseavisens nyttårskonsert. Cirka Teater takket for prisen gjennom å at Gilles bygde en 5 meter høy gullmynt som ble trillet inn og tatt i bruk i en interaktiv takketale. Hundre Hemmeligheters Heddapriser i kategoriene Beste barne og ungdomsforestilling og Beste audiovisuelle design var også priser vi verdsetter høyt.

Jubileum!

2014 / Cirka Teater fylte 30 år
Lukk

Hundre hemmeligheter

2014 / Samarbeid

Hundre hemmeligheter

Jørgen er 13 år og bestevenn med Mika. Sammen med mamma og pappa flytter han inn i mormors gamle hus. Midt i flyttekaoset dukker det opp en boks med påskriften “MÅ IKKE ÅPNES”. Inni er det tretten brev – alle adressert til Jørgen. Gåtefulle, ukjente brevskrivere setter Jørgen på sporet av hemmeligheter i han selv, i familien, i livet. Det starter som spennende hemmelighetskremmeri, men etter hvert skjønner Jørgen at ikke alle hemmeligheter er gode. Godt da, at man har en bestevenn som vil gi trøst og støtte.

Cirka Teater feiret 30 år i 2014 og Hundre hemmeligheter var vår jubileumsforestilling, utviklet i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter/Trondheim Voices, Trøndelag teater og Riksteatret. Hundre hemmeligheter hadde urpremiere på Trøndelag teaters hovedscene 5. april, og turnerte med Riksteatret høsten 2014. Forestillingen vant 2 Heddapriser i 2014, for årets barne/ungdomsforestilling og beste audiovisuelle design. Les om forestillingen på trondelag-teater.no ›

Prosjektet ble utviklet med støtte fra Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Det norske komponistfond, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Manus: Anne Marit Sæther / Komponist: Eirik Hegdal / Regi: Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Kostymer: Jenny Hilmo Teig og Gilles Berger / Lysdesign: Eivind Myren / Lyddesign: Asle Karstad / Produsent, Cirka Teater: Monica Stendahl Rokne / Trondheim Voices: Siri Gjære, Heidi Skjerve, Sissel Vera Pettersen, Ingrid Lode og Mia Marlen Berg / Skuespillere: Ingrid Bergstrøm, Tor Ivar Hagen, Marianne Meløy, Hans Petter Nilsen, Per Theodor Paulsen, Sondre Pettersen og Kingsford Siayor / Figurførere: Per-Emil Grimstad og Dag Nygaard

Hundre hemmeligheter

2014 / Samarbeid
Lukk

Tankelaboratoriet

2013 / Egenproduksjon

Tankelaboratoriet

Møt Reddharen, Sinnataggen, Firkanten og Hermegåsa. Alle ønsker å bli forstått, men opplever det motsatte. I “Tankelaboratoriet” leter vi etter veien ut av misforståelsene gjennom en humoristisk og sårbar undersøkelse av det å være til. Ved hjelp av Anne Marit Sæther levende strek, Gro Dahles undrende sangtekster og Ragnhild Faanes og Erlend Smalås undersøkende lydunivers forsker vi i eksistensielle og gjenkjennelige problemstillinger.

Tankelaboratoriet hadde premiere: 27. januar 2013 på Ila skole i Trondheim, og har siden blitt spilt på festivaler, kulturarrangementer og gjennom Den kulturelle skolesekken over hele landet.

Forestillingen formidles gjennom Scenekunstbruket, og ble produsert med støtte fra Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

TL Tekniske data

Medvirkende

Ide/konsept: Cirka Teater / Tekstutvikling: Anne Mali Sæther og Anne Marit Sæther / Komponister: Ragnhild Faanes og Erlend Smalås / Sangtekster: Gro Dahle / Regi: Anne Mali Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Skuespiller: Anne Marit Sæther / Produsent: Monica Stendahl Rokne

https://www.youtube.com/watch?v=24MYvgJYy9s

Tankelaboratoriet

2013 / Egenproduksjon
Lukk

Mekatonia

2014 + 2012 / Samarbeid

Mekatonia

Mekatonia er en stor, musikalsk forestilling, der skulpturelle installasjoner inviterer musikerne i Alpaca Ensemble til bevegelse. Cirka Teater har utviklet et tverrkunstnerisk møte mellom et visuelt scenespråk og samtidsmusikk. Scenograf Gilles Berger og komponist Eirik Hegdal har latt seg inspirere av Nedre Elvehavn i Trondheim. Med utgangspunkt i stedets identitet inviteres publikum med på reisen fra mekanisk verksted til konsertarena. Resultatet er Mekatonia, et nykomponert verk som fremføres av Alpaca Ensemble på en installasjon som løfter musikken og musikerne opp i høyden.

Mekatonia bringer de mekaniske verkstedene tilbake til tomta mellom dokkene. Med gnistrende sveiseflammer og massiv boltklang, med fysiske anstrengelser, varme, svette og muskelkraft virkeliggjør vi fortidas enorme menneskelige innsats. Som en tidsreisende bevitner publikum hvordan nettopp denne fysiske energien reiser det byggverket som skal løfte historien ut av realismen. Båret av musikkens grensesprengende kraft svever musikerne 5 meter over publikum på 60 meter lange cellostrenger. Drømmenes og poesiens verden overtar.

Forestillingen hadde urpremiere under Trondheim Kammermusikkfestival 2012, og ble satt opp på nytt i en videreutviklet versjon i september 2014. Mekatonia ble utviklet i coproduksjon mellom Cirka Teater, Alpaca Ensemble og Trondheim Kammermusikkfestival med støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Adolf Øiens gavefond.

Medvirkende

Komponist: Eirik Hegdal / Regi: Anne Marit Sæther og Espen Dekko / Scenografi: Gilles Berger / Musikere: Alpaca Ensemble: Marianne Baudouin Lie, Sigrid Elisabeth Stang, Else Bø, Tor Haugerud, Michael Duch, Ole Jørgen Melhus, Stig Førde Aarskog, Sissel Vera Pettersen og Eirik Hegdal / Kostymer: Tori Klakegg Mæhlum og Ina Sæther Berger /Lyddesign: Tor Breivik / Lysdesign: Sivert Lundstrøm / Figurførere: Espen Dekko, Paal Viken Bakke, Dag Nygaard og Ask Nygaard / Skuespillere 2012: fra skuespillerutdanningen ved Høyskolen i Nord-Trøndelag: Erik Bauck Bårdstu, Sofia Knudsen Estifanos, Andreas Humlekjær, Andreas Ven Langø, Inga Josefine Ibsdotter Lilleaas, Hege Marie Roligheten, Patrik Asplund Stenseth, Ulrik Tangen, Lisa Birkenes Thun, Andrea Vik og Ane Ulimoen Øverli / Skuespillere 2012: Brit Rian, Elise Balmande, Trine Anette Fostervold, Tora Mari Faremo, Ine Vargset, Ulrik Wigenstad, Kristoffer Støylen Refvik, Åsmund Sæther, Magnus Dahl Holter, Bendik E S Nordgaard / Teknikk: Teknisk veiledning fra Richard Varley og Bård Kringen/Reinertsen / Produsent: Monica Stendahl

Mekatonia

2014 + 2012 / Samarbeid
Lukk

Querini

2014 + 2012 / Oppdrag

Querini, opera ytterst i havgapet

4. august 2012 var det urpremiere på Røst. Operaen Querini ble fremført i Querinihallen, som for anledningen blir forvandlet til operahus! Operaen var basert på en sann historie om den adelige handelsmann Pietro Querini og hans mannskaps strabasiøse ferd på havet og deres møte med Røst i 1432.

Querinis egen dagbok fra turen, samt loggboken fra noen av mannskapet dannet grunnlaget for operaen. Beretningene ligger i sin originale form i Italia i dag og har blitt oversatt til norsk flere ganger. Lite vet vi om hvordan folk levde her norpå rundt 1400 tallet, men Querini og hans mannskap har gitt oss et unikt innblikk gjennom sine beskrivelser. Querinioperaen ble satt opp på nytt på Røst, 31. juli – 3. august 2014. Les mer om Querinioperaen.

Medvirkende

Libretto: Ragnar Olsen / Komponist: Henning Sommero / Regi: Anne Marit Sæther / Scenografi: Gilles Berger / Video og kostymer: Tone Myskja / Produsent: Hildegunn Pettersen/Monica Stendahl Rokne / Solister: Magne Fremmelid, Hildegunn Pettersen, Sissel Vera Pettersen, Anna Einarsson, Kjell Magnus Sandve, Bernt Ola Volungholen, Eivind Kandal og Emilie Tverbak / Kor: Røst Operakor og Røst Barnekor / Foto: Annar Bjørgli

Querini

2014 + 2012 / Oppdrag
Lukk

Space Me

2012 / Samarbeid

Space me

Space me ble skapt av Inclusive Dance Company i co-produksjon med Cirka Teater og Teaterhuset Avant Garden våren 2012. Forestillingen ble vist 11 ganger for fulle hus i perioden 3.-11. mars. Les mer om forestillingen på Inclusive Dance Companys nettsider.

Medvirkende

Koreograf: Tone Pernille Østeren / Komponist: Luis Della Mea /Scenograf: Gilles Berger / Video: Pekka Stokke / Dansere: Arnhild Staal Pettersen og Mari Flønes

Space Me

2012 / Samarbeid
Lukk

Blå Jakt

2011 / Oppdrag

Blå jakt

Visste du at håkjærringa kan bli over 8 meter lang og lever i havet rett utenfor Bergen? At fisk kan være glade og sinte akkurat som oss mennesker? Og at fiskene snakker sammen?

Forestillingen Blå jakt ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen, våren 2011, og ble til etter regissør Ivar Tindbergs og dramatiker Liv Heløes begistrede møte med boken «Fiskenes ukjente liv» av Bergljot Børresen. Den presenterte revolusjonerende forskning om fiskenes følelsesliv og samspillet mellom artene i vannet. I samarbeid med scenograf og dukkedesigner Gilles Berger, lyddesigner Peter Baden og koreograf Steen Koerner skapte Tindberg og Heløe et overdådig dukketeaterunivers som åpnet opp for en vidunderlig og forunderlig verden under havets overflate.

Gilles Berger ble nominert til Heddapris i kategorien beste visuelle design i 2011, for scenografien til Blå jakt.

Medvirkende

Manus: Liv Heløe / Regi: Ivar Tindberg / Scenograf og figurdesign: Gilles Berger / Komponist: Peter Baden / Koreograf: Steen Koerner

Blå Jakt

2011 / Oppdrag
Lukk

Kurt koker hodet

2010 / Samarbeid

Kurt koker hodet

Samarbeid mellom Cirka Teater, Trønderlag Teater og Erlend Loe. Barneteaterforestilling om Kurt, verdens beste truckfører, og hans fordommer i møte med utlendinger. Kurt koker hodet ble spilt på Trønderlag Teaters hovedscene i 2003 og på Oslo Nye Teater høsten 2010. Les mer om forestillingen hos Trøndelag Teater, og Oslo Nye Teater. Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Medvirkende

Manus: Erlend Loe / Regi: Anne Marit Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Komponist: Martin Smidt / Kostymer: Ellen Karin Mæhlum / Figurregi: Espen Dekko

Kurt koker hodet

2010 / Samarbeid
Lukk

Årstidene

2010 / Oppdrag

Årstidene

25. september 2010 hadde Nasjonalballetten sin første urpremiere på Hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika. Under Jo Strømgrens koreografi ble Vivaldis De fire årstider presentert av på en ny måte av Nasjonalballettens dansere. Cirka Teaters Gilles Berger var forestillingens scenograf.

Medvirkende

Nasjonalballetten / Koreografi: Jo Strømgren / Scenografi: Gilles Berger / Dansere: Christine Thomassen, François Regis-Rousseau, Ingrid Lorentzen, Eugenie Skilnand, Stine Østvold, Kristian Ruutu, Kristian Støvind, Dirk Weyershausen m.fl.

Årstidene

2010 / Oppdrag
Lukk

En stein er en bit av jordkloden

2010 / Egenproduksjon

En stein er en bit av jordkloden

Det finnes stein på jorda som er millioner, kanskje milliarder år gammel. Tanken på å holde en slik eldgammel bit av jordkloden i hånda, åpner for spørsmål og trekker oss mot naturens iboende magi. Hva om all denne tiden som steinen har eksistert har gitt den en helt spesiell kraft, en magisk kraft?

I det interaktive prosjektet En stein er en bit av jordkloden vil vi gi barna et reelt og mangfoldig møte med mange steiner. Vi vil sammen med dem fabulere rundt steinens alder. Hvis den var levende, så hadde den sett og hørt og opplevd mer enn noe annet på jorda. Kan vi dikte oss inn i steinens historier? Vet den noe vi ikke vet?

Forestillingen ble utviklet med støtte fra Kunstløftet/Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

SBJ tekniske data

Medvirkende

Regi og figurføring: Anne Marit Sæther / Pedagog/figurfører: Solveig Nygård

En stein er en bit av jordkloden

2010 / Egenproduksjon
Lukk

Musika mobile

2009 / Egenproduksjon

Musika Mobile

Musika Mobile er utviklet i samarbeid med Luftforsvarets Musikkorps, og handler om den omreisende sirkusdirektøren Moldon. Hans store stolthet er Musika Mobile, en gigantsik spilledåse på hjul. Det blir skikkelig bråk når musikkmaskinen braser inn i en fredelig korpskonsert. Musika Mobile er en spektakulær forestilling om motsetninger. Mellom den loslitte teatertruppen og det velordnede, blankpolerte korpset, mellom mennesket og maskinen, mellom støyen og musikken, og om hva man gjør når veien til harmoni synes umulig.

Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Olavsfestdagene 2009. Uteteater – for barn og voksne fra 5 år. Varighet: ca 1 time. MM tekniske data +

Medvirkende

Komponist: Trygve Brøske / Regi: Anne Marit Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Kostymer: Mona Grimstad / Dirigent: Torodd Wigum / Produsent: Jorunn Dugstad / Orkester: Luftforsvarets musikkorps / Skuespillere: Roar Kjølv Jensen, Elisabeth Piro Volan, Erlend Smalås, Ole Jørgen Melhus og Gilles Berger / Foto: Dino Makridis

Musika mobile

2009 / Egenproduksjon
Lukk

Bingo

2008 / Samarbeid

Bingo

Bingo var tittelen på en teatral konsert med tekstforfatter , komponistene Live Maria Roggen, Elin Rosseland og Ståle Storløkken og Cirka Teater. Alle på et brett… Leker vi den samme leken? Spiller vi det samme spillet? Når kommer vi på samme rekke ? BINGO var en musikalsk forestilling med rom for både spenning og skuffelse, apati og energi, ensomhet og fellesskap, humor og dypt alvor, lengsel og kjærlighet…
Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Medvirkende

Komposisjon: Live Maria Roggen, Elin Rosseland og Ståle Storløkken / Tekst: Siri Gjære / Regi: Anne Marit Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Sangere: Trondheim Voices

Bingo

2008 / Samarbeid
Lukk

Synspunkt I-IV

2008 / Egenproduksjon

Synspunkt I-V

Synspunkt I-V var et danse og installasjonsprosjekt for Vinerfestspillene på Røros i 2008. Visuelle variasjoner for 12 stokker, 120 meter elastisk tau og to dansere. Alle variasjoner bygde på elementene av en kube som forandres for å beskrive ulike landskaper – visuelle utsiktspunkter til Vinterfestspillene i Bergstaden. De tre første variasjonssatsene foregikk utendørs i snøen. Den siste, på avslutningskonserten inne i Røros kirke. Det samme tema var bearbeidet i forskjellige installasjoner omkring i Røros og inne i Røros Kirke.

Medvirkende

Koreografi og dans: Ingeborg Dugstad Sanders og Eivind Kvittingen / Scenograf: Gilles Berger / Produsent: Jorunn Dugstad

Synspunkt I-IV

2008 / Egenproduksjon
Lukk

Løvebrøl

2007 / Egenproduksjon

Løvebrøl

Det er spennende å være en liten løve. Verden er så stor og det er så mange ting han har lyst til å prøve. Hoppe langt, klatre høyt og brøle kjempesterkt. Han skulle gjerne ha noen å hoppe, klatre og brøle sammen med, men det er ikke bare lett å finne en venn som kan leke like morsomt som løven.

Figurteater for barn fra 3 år. Varighet 45 minutter. Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune. LB tekniske data

Medvirkende

Regi: Kjersti Haugen / Scenograf: Gilles Berger / Dukkemaker: Tatjana Zaitzow / Musiker: Ragnhild Faanes / Figurførere: Anne Marit Sæther og Anna Leyman / Teknikk: Gunnhild Gjermunrud / Produsent: Jorunn Dugstad

Løvebrøl

2007 / Egenproduksjon
Lukk

Pingvinhjelpen

2006 / Oppdrag

Pingvinhjelpen

Det er ikke greit å være Lone når mamma og pappa bare er interessert i tingene sine og aldri har tid til henne. Alt forandrer seg når Pinvinhjelpen kommer. Han vet nemmelig mye om hvordan man skal oppdra voksne. Pingvinhjelpen ble spilt på Trøndelag Teaters gamle scene, høsten 2006.

Medvirkende

Manus: Erlend Loe / Komponist: Martin Smith / Regi: Anne Marit Sæther / Scenografi: Gilles Berger / Skuespillere: Hildegunn Eggen, Janne Kokkin, Marianne Meløy, Stian Hovland Pettersen, Hans Petter Nilsen

Pingvinhjelpen

2006 / Oppdrag
Lukk

Opus 1

2004 / Egenproduksjon

Opus 1

…en sprelsk suite. Komponistens kamp om å få noter til å bli musikk og musikk til å bli følelser. Komponist og musikere overrumples av sitt eget spill og føres inn i spennende visuelle og musikalske rom.

Fysisk musikkteater for barn og voksne fra 5 år. 40 minuter. Spesielt tilrettelagt for skoler.
Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Rikskonsertene, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

O1 tekniske data

Medvirkende

Komponist: Ragnhild Faanes / Regi: Anne Mali Sæther / Scenograf: Gilles Berger / Musikere: Erlend Smalås og Ragnhild Faanes / Skuespiller: Anne Marit Sæther / Produsent: Jorunn Dugstad

Opus 1

2004 / Egenproduksjon
Lukk

Rasende Rebeller

2005 / Egenproduksjon

Rasende rebeller

Skuespillere, dukker og levenede sceneografi er med for å fortelle historien om skraphandler Alfred som er så fryktelig redd for å si hva han føler for søte Beate. Vennene hans, selve skrotgjengen, prøver å hjelpe ham ved å fortelle historier om andre som har det på samme måten.Skuespillere, dukker og levenede sceneografi er med for å fortelle historien om skraphandler Alfred som er så fryktelig redd for å si hva han føler for søte Beate. Forestillingen ble dramatisert etter Stig Claessons bok Bakom berg og blåner.

Medvirkende

Komponist: Martin Smith / Regi: Niels Peter Underland / Scenografi: Gilles Berger / Kostymer: Ellen Karin Mæhlum / Skuespillere: Anne Marit Sæther, Stian Hovland Pedersen, Loan TP Hoang / Produsent: Jorunn Dugstad

Rasende Rebeller

2005 / Egenproduksjon
Lukk

Tenk det!

2001 / Egenproduksjon

Tenk det!

Barneforestilling om å angsten for å bli satt utenfor, om å høre til og om å dele tanker. Tenk det! hadde premiere i Teaterhuset Avant Garden, og turnerte deretter med Den Kulturelle Skolesekken.
Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Medvirkende

Tekst og regi: Stephen Hutton / Scenograf: Gilles Berger / Kostymer: Ellen Karin Mæhlum / Produsent: Jorunn Dugstad / Musikere: Erlend Smalås og Ragnhild Faanes / Skuespillere: Anne Marit Sæther og Kristin Nordstrøm

Tenk det!

2001 / Egenproduksjon
Lukk

Poste restante

1995 / Egenproduksjon

Poste Restante

Forestillingen ble skapt som et prosjekt til Trondheim bys tusenårsjubileum og hadde premiere i Trondheim i juni 1997. Poste Restante var et utendørs teaterprosjekt. Cirka Teater ønsket å møte publikum utenfor den vanlige teaterrammen og etablerte scenen vår under åpne himmel. Dette ga oss muligheten til å arbeide i en større dimensjon. Cirka Teater knyttet til seg kunstnere fra Norge og Frankrike med bakgrunn i visuelle sceneuttrykk; dans, mime og figurteater.

Poste Restante hadde brevet som tema. Brevet som skrives og seiler ut i verden, for så å bli mottatt et annet sted, til en annen tid. Mellom konvoluttens hemmelige vegger ligger biter av brevskriveren. Tankebiter, hjertebiter, skjebnebiter. Hvem er brevskriveren? Er brevskriveren den samme når brevet hans leses som når han skrev? Er brevet det samme hos mottageren som når det ble skapt? Vi møter brevsamleren og følger hennes tanker tilbake til den tiden da hun ventet på brev. Vi møter brevskriverne og følger brevene fra tilblivelsen mellom brevskriverens hender, gjennom reisen i lukket konvolutt, til det øyeblikket da brevet åpnes og blir levende i mottagerens hender.

Etter forestillingene under tusenårsjubileet i 1997 turnerte Poste restante i Norge og Europa, og ble blant annet spilt under Verdensutstillingen i Lisboa i 1998.

Medvirkende

Ide og manus: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Regi: Anne Marit Sæther / Koreografi: Denise Namura / Musikk: Nils Petter Molvær / Kostymer: Ellen Karin Mæhlum / Produsenter: Jorunn Dugstad og Johannes Smidt / Skuespillere og dansere: Tommy Henriksen/Andre Curti, Michael Andre Boardman Bø/Michel Bugdahn, Anna Hegdahl/Fanny Tirel, Ivar Nergaard, Kristin Nordstrøm/Denise Namura, Paal Viken Bakke, Gilles Berger, Henning Farner, Susanne Rasmussen, Johannes Smidt, Viggo Solum, Annika Udo / Teknikk: Eirik Lie

Poste restante

1995 / Egenproduksjon
Lukk

Gardermoen

1998 / Oppdrag

Åpning av Gardermoen flyplass

Evenement til den offisielle åpningen av Oslo Internasjonale Lufthavn på Gardermoen. Cirka Teater ble engasjert til å delta i kunstnerisk team under planlegging og idedugnad, og produserte visuelle teaterbilder som en del av en helhetlig forestilling sammen med blant andre koreograf Sølvi Edvardsen, komponist Christian Eggen og kostymedesigner Mona Grimstad. Forestillingen var delt opp i seks sekvenser.

Tema for forestillingen var menneskets drøm om å fly, om å utforske nye elementer, komme til nye steder. Mennesker som streber etter å nå det uoppnåelige.

Forestillingens form var en direkte videreføring av Poste Restante. Her fikk vi muligheten til å arbeide videre med figurteater av virkelig stort format. Vi tok i bruk teknologi i større grad enn før. Utrolige flymaskiner ble sendt til værs ved hjelp av spesialkonstruerte kraner som ble ført av hydrauliske gaffeltrucker. Store objekter fylt med helium ble manipulert rundt i rommet. Skuespillere, dansere og akrobater fylte rollene som flygere, flypersonale, reisende, turister og forretningsfolk.

Medvirkende

Ide og manus: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Regi: Anne Marit Sæther og Claude Bokhobsa / Scenografi: Gilles Berger / Musikk: Christian Eggen og Palle Mikkelborg / Kostymer: Mona Grimstad / Verkstedmedarbeidere: Randi Bakken og Gunnar Fretheim / Produsent: Jorunn Dugstad / Regiassistent: Cicilie Sand Aspen/ Scenografiassistent: Solveig Nygaard / Skuespillere/dansere/akrobater: Gilles Berger, Michael Andre Boardman Bø, Patrick Borgne, Cyril Casmeze, Alexandre Demay, Franck Dinet, Henning Farner, Tommy Henriksen, Håkan Islinger, Daniel Kanasuiro, Ian Magilton, Paolo Martini, Michel Minin, Kristin Nordstrøm, Daniel Pean, Carole Pujol, Susanne Rasmussen, Viggo Solum, Guy Vouillot, Sophie Weiss, Eva Aagard / Statister og teknikere: John Igor Brungot, Francis Chagula, Frode Eggen, Bruna Esdaile, Erik Esdaile, Hamida Esdaile, Ørjan Hattrem, Pia Immerstein Larsen, Tove Karoliussen, Gavie Nassiep, Dag Nygaard, Terje Sødahl, Annika Udo

Gardermoen

1998 / Oppdrag
Lukk

Vilmas vrinsk

1993 / Egenproduksjon

Vilmas vrinsk

Kjenner du kong Fusisus, kongen som er redd for å bestemme, og den blå hesten Hippolos som synes det er så ensomt å være blå? Vilma vaskedame forteller eventyr med bøtter, kluter og oppvaskhansker i hovedrollene.

Figur/fortellerteater – for barn og voksne fra 4 år. Spesielt tilrettelagt for skoler og barnehager. 45 minuter.

Medvirkende

Regi og produsent: Anne Mali Sæther / Skuespiller: Anne Marit Sæther / Scenografi: Gilles Berger

Vilmas vrinsk

1993 / Egenproduksjon
Lukk

Utpakking

1993 / Samarbeid

Utpakking

Utpakking ble produsert til åpningen av Teaterhuset Avant Garden i september 1993 og ”pakken” med alle sine hemmeligheter, overraskelser og avsløringer er forestillingens bærende motiv. Utpakking var formet som en parade. Med start på Torget i Trondheim dro teaterfolket som nomader gjennom byen på jakt etter sitt nye teaterhus.

Hele opptoget, biler, skuespillere og store objekter var pakket inn i gråpapir. Teateret var på flytting, på leting etter et nytt sted hvor de kunne folde seg ut og vise sin kunst. Gjennom byens trafikk og folkemylder skapte dette merkelige opptoget en koreografi mellom mennesker og objekter. Pussige situasjoner oppsto og stadig flere publikummere fulgte etter.

Til slutt nådde paraden fram til en innpakket fasade med stor rød sløyfe på. Med stor festivitas, pomp og prakt kunne Teaterhuset Avant Garden endelig åpnes. Papiret ble revet av vinduene, kassene ble flerret opp og ut strømmet en flom av ballonger opp mot skyene.

Medvirkende

Ide og manus: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Regi: Anne Marit Sæther / Scenografi: Gilles Berger / Musikk: Farmers Marked / Skuespillere: Gilles Berger, Svein Ellingsrud, Kicki Gidefeldt, Kalle Hallseth, Bjørn Myrholdt, Jan Fredrik Pindsle, Viggo Solum, Gølin Svendsen

Utpakking

1993 / Samarbeid
Lukk

Split second

1999 / Egenproduksjon

Split second

Multimediaforestilling om menneskts møte med tiden. I et absurd forsøk på å perfeksjonere og kontrollere alle gjøremål i forhold til det ideelle tidsskjema, snubler Hector inn i et konfronterende møte med tiden. En gigantisk urskive begynner å leve sitt eget liv. Hector faller ned mellom minutter og sekunder, svever i det vektløse rom hvor tid ikke finnes, blir trukket inn i kroppens sydende univers og slynges ut i den uendelige farts sfære. I et evighetens sekund opplever Hector spennet mellom barndommens uendelige dager og kroppens og naturens tidsbestemte forfall.

Split Second var fysisk teater i møte med figurteater i stort format. Med akrobatisk mime, underfundig humor og skrekkblandet fryd ble historien om Hector fortalt, den lille mannen som vil holde fast, men som et øyeblikk helt mister grepet. Split Second var en billedreise uten ord, der musikk, figurer og projeksjoner av bilder og video er sterke medspillere til skuespillerens fysiske språk. Vi møter scenografen Gilles Berger i samspill med skuespilleren Gilles Berger i en soloforestilling i dobbel forstand.
Forestillingen ble utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Medvirkende

Manus: Cirka Teater, Espen Dekko og Torbjørn Skårild / Regi: Espen Dekko / Komponist: Martin Smith / Scenograf: Gilles Berger / Video: Torbjørn Skårild / Skuespiller: Gilles Berger / Produsent: Jorunn Dugstad

Split second

1999 / Egenproduksjon
Lukk

Den femte årstid

1990 / Egenproduksjon

Den 5. årstid

I gulvet på Dora ble det ved en tilfeldighet funnet 23.000 små kuler av tre. Ingen vet hva de skulle brukes til, eller hvorfor de var der. Men de nærmest ba om å bli brukt. I Den 5. årstid ble disse kulene, sammen med 4 km. sveisetråd, til merkverdige, duvende planter i et åkerlandskap. I sentrum sto et gigantisk fuglebur med et bandasjert, fillete tre.

Forestillingen handlet om en verden i ubalanse. Noe har gått galt, og noe nytt har oppstått. En fremmed natur, en unaturlig tid. Inn i dette landskapet kom byråkratene. I den store sammenhengen ble ordensmenneskene så latterlig små. De arbeidet i utrettelig forsøk på å ordne virkeligheten i systemer og strukturer. Litt etter litt oppdaget de at denne type problemer ikke lar seg løse ved at de ble ordnet i alfabetisk rekkefølge.

Alle karakterene i Den 5. årstid bar masker, utformet etter karakterens egenskaper og personlighet.

Forestillingen ble til i 1989 gjennom et samarbeid med studenter fra Drama, film, teater ved Universitetet i Trondheim, og prosjektet ble vist i den største hallen i Cirka Teaters lokaler på Dora. Sommeren 1990 ble forestillingen bearbeidet til gateteater, og spilt på festivaler i Polen.

Medvirkende

Ide/manus: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Regi: Anne Marit Sæther / Scenografi og lys: Gilles Berger / Musikk: Bård E. Bonsaksen og Tor Haugerud / Lydmix: Christian Schreiner / Tekniker: Eirik Lie / Produsent: Kjell Arne Karlsen / Skuespillere: Gilles Berger, Tor Andreas Haugerud, Lise Hovik, Martin Høgberg/Ketil Alfarnes, Kai Jensen, Gølin Svendsen/Kristin Nordstrøm

Den femte årstid

1990 / Egenproduksjon
Lukk

Hundreårsnatten

1989 / Egenproduksjon

Hundreårsnatten

Hundreårsnatten dreide seg først og fremst om menneskets forhold til det mystiske, magiske og usynlige. Det er mange måter å skape sammenheng i tilværelsen på, og søken etter sannhet, sammenheng og opplevelser av en oversanselig virkelighet førte 7 mennesker sammen i Hundreårsnatten.

Medvirkende

Ide/manus/instruksjon: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Scenografi: Gilles Berger / Kostymer: Solveig Fugelsøy / Skuespillere: Svein Ellingsrud, Tor A. Haugerud, Lise Hovik, Kai Jensen, Olette Person, Grete Sneltvedt, Eva Aagaard / Foto: Solveig Nygaard/Gilles Berger

 

Hundreårsnatten

1989 / Egenproduksjon
Lukk

Skjebneveven

1987 / Egenproduksjon

Skjebneveven

Prosjektforestillingen «Skjebneveven – et rituelt prosjekt for installasjon og bevegelsesteater», var resultatet av en kollektiv prosess med rommet som inspirasjonskilde og der rommets dimensjon: den 500 m2 store betonghallen sto som den største utfordringen.

Med utgangspunkt i kvadet Skjebneveven fra den norrøne mytologien, ble den store og grove fabrikkhallen i Fyringsbunkeren forvandlet til et spillerom for skjebnen og naturkreftene. Rekved og materialer bel hentet fra Fosenkysten, og møysommelig båret opp i toppetasjen. Rommets perspektiver ble synliggjort, utvidet og forsterket med flere hundre meter tauverk spunnet fra gulv til tak – skjebnens vevetråder.

Medvirkende

Instruksjon: Anne Marit Sæther og Karstein Solli / Scenografi: Gilles Berger / Skuespillere: Svein Ellingsrud, Trine Fossland, Trygve Fætten, Liv Guldbrandsen, Karstein Høyer, Chris Kvande, Torgeir Moslet, Heidi Rasmussen, Grete Sneltvedt, Dag Svanæs, Olette Person / Kostymer: Solveig Nygaard/Hilde Skaret / Foto: Gilles Berger

Skjebneveven

1987 / Egenproduksjon
Lukk

Støv

1986 / Egenproduksjon

Støv

Året var 1986, og verden hadde akkurat opplevd den mest alvorlige atomkraftverkulykken hittil. Cirka Teater utviklet en grotesk kroppsmenuett for tre aktører og tre støvsugere, inspirert av hendelsene i Tsjernobyl.

Tre Koboldstøvsugere ble oppsporet ved hjelp av en annonse i Adresseavisen. Gjennom skuespillernes improvisasjoner med objekter fikk støvsugerne nye funksjoner og ga nye assosiasjoner.

Støv turnerte i Norge og Polen i 1986 og 87.

Medvirkende

Ide: Anne Marit Sæther, Gilles Berger, Karstein Solli / Scenografi: Gilles Berger / Lydmontasje: Steinar Høyem / Skuespillere: Anne Marit Sæther, Gilles Berger og Karstein Solli / Foto: Fin Serck-Hansen

Støv

1986 / Egenproduksjon
Lukk

Og så kom fyren

1984 / Egenproduksjon

Og så kom fyren ble til i løpet av en gateteaterturne i 1984. Komfyren ble funnet i fjæresteinene ved Trondheimsfjorden og satt sammen slik at den kunne romme en fyr, og danne en scenografisk skulptur som er en levende og skramlende aktør i forestillingen.

Det er en original og velutstyrt komfyr, med innlagt dusj, telefon, parasoll og egen pipe. Den tilhører en snill og litt naiv klovn, og vi møter henne i ferd med å utføre sitt daglige frokostrituale. Umerkelig begynner ting å skje. Kaffekopper forsvinner, poteter blir til gulerøtter, dører lukker seg av seg selv, stekeplater hopper – hele komfyren koker og går amok!

Noe eller noen har tatt bolig i komfyren, eller er det komfyren selv som har blitt levende? Eller drømmer hun? Kanskje er det bare hennes egen fantasi at alt dette merkelige skjer? Drøm eller virkelighet – for forestillingens hovedperson er det virkelig. Hun må kjempe en hard kamp mot den skumle fyren i komfyren.

Og så kom fyren ble også vist som barne-TV på NRK.

Medvirkende

Ide/manus/regi: Anne Marit Sæther og Gilles Berger / Skuespillere: Anne Marit Sæther og Gilles Berger

Og så kom fyren

1984 / Egenproduksjon

Om Cirka Teater

Cirka Teater ble etablert i 1984 og et en av landets mest erfarne kompanier i det frie feltet. Vi har vår base på Nyhavna i Trondheim, hvor vi har produsert over 40 forestillinger. Cirka Teaters forestillinger varierer i størrelse, fra mindre turnéforestillinger og produksjoner i samarbeid med institusjoner, til store utendørs evenementer. Alle kjennetegnes av et lekent visuelt språk.

Det er mange kunstnere som bidrar til det sceniske uttrykket vårt, og størrelsen på Cirka Teaters team varierer med aktiviteten. I full produksjon kan vi være flere titalls involverte, men den faste kjernen består av Anne Marit Sæther, Gilles Berger og Espen Dekko.

Cirka Teater mottar årlige tilskudd fra Kulturrådet og Trondheim Kommune, og vi jobber stadig med nye prosjekter og samarbeidspartnere i videreutviklingen av vårt scenespråk.

Kunstfaglig leder, skuespiller og regissør
+47 926 69 393

Født i 1957 i Trondheim. Sammen med Gilles Berger dannet hun Cirka Teater i 1984. Hun har vært manusforfatter, regissør og/eller skuespiller i alle Cirka Teaters produksjoner i tillegg til oppdrag som regissør og skuespiller for andre grupper/institusjonsteater. Anne Marits univers næres av leken og poesien, og ønsket om alltid å etterstrebe et uttrykk som kommuniserer direkte til barn. De siste 10 årene har hun spilt over 600 forestillinger på turné for mer enn 70 000 barn.

Anne Marit har i stor grad kombinert sine prosjekter med undervisning og opplæring i både grunnskole og høyre utdanning og er ofte invitert til å holde foredrag og kurs. Hun har i regi av Cirka Teater gjennomført sommerskoler for barn i grunnskolealder. Med sitt 2-årige arbeidsstipend 2008-2009 utviklet hun prosjektet En stein er en bit av jordkloden – et interaktivt teaterprosjekt for barn i grunnskolealder.

 • Utdanning
  • 1981-82: Ecole Internasjonale de Mime de Paris, Marcel Marceau.
  • 1982-84: Conservatoire National des Arts du Mime et du Cirque: Ecole Au Carré i Paris.
 • Kulturpriser
  • Midt-Nordisk Kulturpris 1 1997
  • Trondheim Kommunes Kulturpris i 1998
 • Kunststipend
  • 3-årig arbeidsstipend 1992-1994
  • 2-årig arbeidsstipend 2008-2009
  • Statens stipend for seniorkunstnere fra 2015

Scenograf
+47 924 45 004

Født i 1957 i Frankrike. Sammen med Anne Marit Sæther dannet han Cirka Teater i 1984, og har siden vært involvert i over 50 prosjekter som blant annet scenograf, skuespiller, figurdesigner, dukkemaker og skulptør. Gilles er utdannet skulptør, snekker, sveiser og mimeskuespiller. Denne kombinasjonen har gitt ham en unik teft for å bygge for menneskekroppen. Hans varemerke er visuelt spektakulære scenografiske løsninger, med spesialdesignede objekter, maskiner og installasjoner som utfordrer skuespillernes fysiske uttrykk.

 • Utdanning
  • 1972-75: Teknisk Baccelauriat, Lysee Blaise Pascal, St.Dizier
  • 1975-78: Ecole de Beaux Arts de Nancy (Interiørarkitekt og møbeldesign)
  • 1982-84: Conservatoire National des Arts du Mime et du Cirque: Ecole Au Carré Kunststipend: 2-årig arbeidsstipend 2007-2008
 • Kunststipend
  • Garatiinntekt for kunstnere fra 2009, og statens stipend for seniorkunstnere fra 2015

Regissør og figurfører
+47 917 36 957
www.espendekko.com

Født i 1968 i Oslo. Espen har lang erfaring som regissør og figurfører. Han har samarbeidet med Cirka Teater på mange prosjekter gjennom de siste 15 årene, og er knyttet til flere av prosjektene som vi arbeider med i den kommende perioden.

 • Utdanning
  • 1985-86: Romerike folkehøgskole musikk/teater
  • 1987-90: Riksteatrets Dukkespillerskole
  • 2013-15: Norsk Barnebokinstitutt, forfatterutdanningen

Daglig leder
+47 415 75 259

Født i 1979 i Trondheim. Ingrid har mastergrad innen litteratur og språk fra Universitetet i Bergen/Sorbonne i Paris, og har lang erfaring fra offentlig og privat administrasjon i kunst- og kultursektoren.

Produksjoner

 • 1984: Solfangerne
 • 1985: Fugleskremselet
 • 1984 – 86: Og så kom fyren
 • 1986: Støv
 • 1987: Skjebneveven
 • 1988: Hvem kan trøste Knøttet?
 • 1989: Hundreårsnatten
 • 1989: Smelt en nordmann
 • 1990: I samme rom
 • 1990 – 91: Den femte årstid
 • 1992: Knockout
 • 1993: Vilmas Vrinsk
 • 1993: Utpakking
 • 1994 – 95: Si det uten å si det
 • 1995 – 98: Poste Restante
 • 1998: Åpning av Oslo Internasjonale Lufthavn
 • 1999 – 00: Split Second
 • 2001: Tenk Det!
 • 2002: Skyggen (Torshovteateret)
 • 2002: Prinsessen og forfatteren (Bestilling fra regjeringen til Märthas bryllup).
 • 2002: Utsikt til Japan. (Trondh. blåsekvintett)
 • 2003: Kurt koker hodet. (Samarbeid med Trøndelag Teater og Erlend Loe.)
 • 2004: Opus 1
 • 2004: Til utstilling (Åpning av Cirka Teaters 20årsjubileum).
 • 2005: Rasende Rebeller og andre reddharer
 • 2006: Pingvinhjelpen (Samarbeid med Trøndelag Teater og Erlend Loe.)
 • 2007: Løvebrøl
 • 2008: Synspunkt I-IV (Vinterfestspill i Bergstaden)
 • 2008 Bingo (Samarbeid med Trondheim Voices)
 • 2009: Musika Mobile. (Utendørsforestilling med Luftforsvarets Musikkorps)
 • 2009: En stein er en bit av jordkloden – interaktivt kunstprosjekt for barn
 • 2010: Kurt koker hodet (Samarbeid med Oslo Nye Teater)
 • 2010: Årstidene (engasjement Jo Strømgren/Den Norske Opera og Ballett)
 • 2011: Blå jakt (engasjement Den Nationale Scene i Bergen)
 • 2012: Space me (co-produksjon med Inclusive Dance Company og Teaterhuset Avant Garden)
 • 2012: Querini (engasjement Røst kommune)
 • 2012: Mekatonia (coproduksjon med Alpaca Ensemble og Trondheim Kammermusikkfestival)
 • 2013: Tankelaboratoriet (egenproduksjon)
 • 2014: Hundre Hemmeligheter (coproduksjon med Midtnorsk Jazzsenter/Trondheim Voices, Trøndelag Teater og Riksteatret)
 • 2014: Mekatonia II (coproduksjon med Alpaca Ensemble og Trondheim Kammermusikkfestival)
 • 2015: Bukkene Bruse på badeland (oppdrag for Oslo Nye Teater og Riksteatret)
 • 2016: Hendelser på Nyhavna (samarbeid med Fakultet for arkitektur og billedkunst v/NTNU og En Blå Tråd/Trondheim kommune)
 • 2017: Veien mellom huler og tårn (egenproduksjon)
 • 2017: Garage (coproduksjon med Turnéteatret i Trøndelag)
 • 2018: Auksjonen (samarbeid med Fakultet for arkitektur og design på NTNU, En Blå Tråd/Trondheim kommune og Nyhavna)
 • 2020: Fyr (coproduksjon med Trøndelag Teater)
 • 2021: Løve (egenproduksjon)
 • 2021: Driv (coproduksjon med Trondheim Kammermusikkfestival)
 • 2022: Klasserommet (coproduksjon med Rosendal Teater)

Priser

 • 2014: Heddapris i kategorien Beste barne og ungdomsforestilling for Hundre Hemmeligheter
 • 2014: Heddapris i kategorien Beste audiovisuelle design for Hundre Hemmeligheter
 • 2014: Liv Ullmannprisen
 • 2016: Selskabet for Trondhjem bys vel pris
 • 2018: Anne Marit Sæther Rolf Gamlengs pris for sitt arbeid som skuespiller
 • 2018: Heddapris i kategorien Beste scenografi for Garage

Scenografi

 • 1993: En fredelig mann. (Teater Figur)
 • 1990: Ode til Paul Robson. (Panter Tanter)
 • 2001: Adresseavisens jubileumsrevy (Adresseavisen)
 • 2003: Sauna, under my skin. (Inclusive dance company)
 • 2004: Utsmykking til Byåsen vg skole.
 • 2005: Fisk. (Inclusive dance company)
 • 2006: Elektriske fugler (Katrine Bølstad)
 • 2008: Knots (Katrine Bølstad)
 • 2010: Årstidene (Jo Strømgren/ Den Norske Opera og Ballett)
 • 2011: Blå jakt (Den Nasjonale Scene)
 • 2016: 200 milliarder og 1 (Inclusive dance company)
 • 2017: Langligger (Teater Fusentast)
 • 2017: Supernova (Utsmykkingsoppdrag for Nord-Trøndelag Teater)

Regi

 • 1993: Ert (Petrusjka Teater)
 • 2001: Eksperimentet (Espen Dekko)
 • 2007: Fakiren (Espen Dekko)

Skuespiller

 • 1995: Cafekafe (Petrusjka Teater)
 • 2001: Krim Noir (Petrusjka Teater)
Støtte og partnere
Trondheim Kommune Norsk Kulturfond Fond for utøvende kunstnere spenn.no logos_05

Repertoar

En musikalsk og delvis dokumentarisk fortelling fra det opprørske 60-tallet, der vi går inn i det lukkede klasserommets truende dynamikk og får oppleve at det finnes mange og ulike versjoner av sannheten om den gang da. Med live musikk på scenen, fiffige fortellergrep og visuell lek med objekter og rom viser skuespiller Anne Marit Sæther oss hvordan kunstens kraft kan endre vårt forhold til historien.

Urpremiere på Rosendal Teater, fredag 4. mars 2022.

Klasserommet teknisk rider

En liten løve er full av lekelyst. Når en tilfeldig papirbit flagrer forbi, begynner jakten. Merkelige dyr og skikkelser dukker opp, og løven får overraskelser i fleng! Dette er figurteater om de rare oppdagelsene og de skumle katastrofene. Om å falle gang på gang, riste værhårene på plass og reise seg igjen. Gjenkjennbart for de minste, morsomt for de mellomste, og kanskje også inspirerende for de voksne. LØVE er en hyllest til nysgjerrigheten og fantasien.

Innendørs figurteater for barn 4-8 år (3.trinn) // Varighet: ca 40 minutter.

LØVE Teknisk rider

Maskiner, mekanikk, to menn og ei høne – Garage er utviklet i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag, og hadde premiere 9. september 2017. Med Garage ønsker Cirka Teater å skape en rå forestilling som gir publikum en annen teaterestetikk enn det som ofte blir forbunnet med teater for barn. Gjennom humor og fasinasjon skape nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet. En forestilling hvor poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetiske vakre og rene.

Innendørs teater – for barn, ungdom og voksne fra 10 år. // Varighet: ca 50 minutter.

Garage teknisk rider

Kan vi utvikle et prosjekt som gradvis vokser fram sammen med barna? La deres hender og hoder forenes med et prosjekt som undersøker arkitektoniske former som mennesket stadig søker tilbake til? Veien mellom huler og tårn er både et interaktivt prosjekt der vi undersøker barns medvirkning i utviklingen av det sceniske materialet, og en forestilling for barn fra 7 år. Forestillingen hadde premiere gjennom Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune 16. oktober 2017, og har deretter reist på turné i Trondheim og Hedmark.

Innendørs teater – for barn og voksne fra 7 år
Varighet interaktiv del med 15 deltagere: ca 90 minutter
Varighet forestilling: ca. 45 minutter

VMHT Informasjon og tekniske data

Møt Reddharen, Sinnataggen, Firkanten og Hermegåsa. Alle ønsker å bli forstått, men opplever det motsatte. I “Tankelaboratoriet” leter vi etter veien ut av misforståelsene gjennom en humoristisk og sårbar undersøkelse av det å være til. Ved hjelp av Anne Marit Sæther levende strek, Gro Dahles undrende sangtekster og Ragnhild Faanes og Erlend Smalås undersøkende lydunivers forsker vi i eksistensielle og gjenkjennelige problemstillinger. Tankelaboratoriet hadde premiere: 27. januar 2013 på Ila skole, i regi av Den Kulturelle Skolesekken. Forestillingen ble produsert med støtte fra spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

TL Tekniske data

Et interaktivt prosjektet hvor vi vil gi barna et reelt og mangfoldig møte med mange steiner. Sammen med dem fabulerer vi rundt steinens alder. Hvis den var levende, så hadde den sett og hørt og opplevd mer enn noe annet på jorda. Kan vi dikte oss inn i steinens historier? Vet den noe vi ikke vet?

SBJ tekniske data